Ny som student? Titta hit!

Hej och varmt välkommen till Ingenjörssektionen!

 

Mitt namn är Johanna Björkman och jag är ordförande för Ingenjörssektionen inom Teknologkåren vid Lunds tekniska högskola. Det låter krångligt, jag vet, men det kommer klarna efter ett tag!

 

Först och främst vill jag hälsa dig hjärtligt välkommen och gratulera dig till valet att studera på LTHs Campus Helsingborg tillsammans med oss.
Min uppgift tillsammans med en styrelse på nio andra studenter är att göra din studietid så bra som möjligt. Lite mer praktiskt så betyder det att vi ansvarar för allt från studiebevakning och arbetsmarknadsmässor till nollning och examensmiddag. För att allt detta ska vara möjligt att genomföra finns en mängd utskott till vår hjälp där alla våra medlemmar kan vara med och engagera sig.

Men som sagt, mycket är nytt och därför får ni här en kort presentation av två av de första utskotten ni kommer stöta på:

 

Phøset

De utskott som anordnar nollningen kallas för phøset. Nollningen pågår under 4 veckor och består av alla möjliga sorters event och aktiviteter. På Campus Helsingborg går nollningen inte ut på förnedring och förlöjligande, utan finns till för att hjälpa er in i studentlivet. Du kommer få chansen att träffa nya vänner och studiekamrater, lära känna staden och bli introducerad till alla studentorganisationer som du kan engagera dig i under din studietid!
Nollningen är helt frivillig och du kan alltid välja hur mycket du vill delta, på alla event eller några stycken, men vi hoppas att vi får vara med under din första tid här på campus!

Nollningen har en egen sida som du hittar här: http://www.ingsekt.se/nollning/
Om du har några frågor så är det bara att höra av sig till mig på ing-ophos@tlth.lth.se!
/Frida Granath, Øverphøs

 

Studierådet

Studierådet på ingenjörssektionen ansvarar för studiebevakningen för alla ingenjörsstudenter vid Campus Helsingborg. Det vill säga att studierådet ser till att kurserna som ges i ingenjörsutbildningarna alltid utvecklas och blir bättre samt att varje student ska bli hörd.

 

Har ni frågor eller funderingar om studier, studenträttigheter eller liknande som ni är osäkra på så kan ni nå oss på: ing-sro@tlth.lth.se.

/Oliver Ekström, Studierådsordförande

 

Och med den lilla introduktionen så hoppas jag verkligen att du vill bli en del av ING och dela din studenttid med oss. Om du har något du undrar över så mycket välkommen att höra av dig!

 

Vi syns!

 

Johanna Björkman

Ordförande för Ingenjörssektionen 2016

Ing-ordf@tlth.lth.se

0768-027905